Ndihmësit e parkimit

Kur pushimet fillojnë në çastin e parkimit

Në Grand California, një mori sistemesh inovative ju mbështesin për parkim dhe manovrim të sigurt.

Asistenti i parkimit "ParkAssist"1

Paralajmëron akustikisht nëse gjatë daljes mbrapsht nga parkimi pikaset një automjet që afrohet në mënyrë kritike. Nëse drejtuesi nuk reagon, sistemi mund të zbusë pasojat e një aksidenti të mundshëm ose në rastin optimal, ta parandalojë atë me anë të frenimit.

"Sensori Blind Spot" me asistent të daljes nga parkimi të përfshirë1

Paralajmëron akustikisht nëse gjatë daljes mbrapsht nga parkimi pikaset një automjet që afrohet në mënyrë kritike. Nëse drejtuesi nuk reagon, sistemi mund të zbusë pasojat e një aksidenti të mundshëm ose në rastin optimal, ta parandalojë atë me anë të frenimit.

Asistenti i rimorkios "Trailer Assist" (pa ilustrim)1

Manovron automatikisht automjetin me rimorkio në hapësira parkimi tërthore dhe lehtëson ecjen e saktë mbrapsht për t'u futur në rampat e ngarkimit e në destinacione të tjera. Drejtuesi mjafton të vendosë marshin "indietro", të shtypë butonin e ndihmës në parkim dhe të tregojë drejtimin që duhet të marrë rimorkioja me anë të çelësit të përshtatjes së pasqyrave. 

Kamera e pasme "Rear View" (pa ilustrim)1

Lehtëson parkimin duke shfaqur në ekranin e radios ose sistemit të navigimit3 një imazh të kufizuar të zonës pas automjetit. Vijat ndihmëse shtesë ndihmojnë gjatë procesit të parkimit.

Mbrojtja anësore me sensorë (pa ilustrim)1

Monitoron anët e automjetit dhe paralajmëron vizualisht dhe akustikisht gjatë afrimeve kritike ndaj shtyllave, mureve dhe këmbësorëve.

1 Brenda kufijve të sistemit

Ky automjet nuk ofrohet ende për shitje në Austri. Nuk ka ende raport testimi të harmonizuar apo vlerash zyrtare të konsumit. Në këtë faqe përshkruhen pajisjet e modeleve. Zakonisht nuk përmendet nëse pajisjet përkatëse janë standarde apo opsionale me pagesë shtesë. Për informacion më të detajuar mbi shtrirjen e saktë të pajisjeve të automjetit (pajisje standarde/pajisje shtesë) ose në lidhje me kufizimet e kombinimit, ju lutemi, kontaktoni shitësin e autorizuar të Volkswagen Automjete Komerciale ose përdorni konfiguruesin tonë për Volkswagen Automjete Komerciale. Automjetet e paraqitura në këtë prezantim mund të ndryshojnë në disa detaje nga programi faktik i porosive në Austri. Në disa raste, ka pajisje të veçanta që vijnë me çmim shtesë.

Të gjitha çmimet janë udhëzuese, jo detyruese e të pa negociueshme që përfshijnë 18% TVSH dhe të gjitha taksat e aplikueshme në Republikën e Kosovës. Për të lehtësuar leximin e teksteve, kemi zgjedhur formën mashkullore ose femërore të fjalëve personale. Kjo në asnjë mënyrë nuk nënkupton diskriminim me bazë gjinie. Faleminderit për mirëkuptimin.

Mbyll
Kjo faqe përdor cookie për përvojën më të mirë të mundshme të përdoruesit. Duke përdorur faqen tonë të internetit, ju pranoni që cookies do të ruhen në pajisjen tuaj.
Pranoni dhe vazhdoni
Menu
Mbylle menunë

Grand California

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Ihr Volkswagen Team