2001-sot.

Studio "Mikrobus".

2001

Në maj, në fabrikën në Poznan hyn në funksion reparti i ri i lyerjes. Investimi i përgjithshëm për këtë kap shifrën 140 milionë euro.

Volkswagen Truck and Bus South America Operations në nëntor në "shoun ndërkombëtar të transportit" në Sao Paolo e prezantoi me shumë inovacione linjën prodhuese të shumë pritur të automjete të mallrave 2002. Disponibël janë 20 modele të ndryshme me më shumë se 200 opsione pajisjesh. Përveç kësaj do të montohen dhe të ashtuquajturit "customized trucks", komplet sipas kërkesave specifike të klientit. Opsionet e shumta janë rezultat i filozofisë të prodhimit të Automjete komerciale Volkswagen: Prodhimi duhet t'i përshtatet nevojave të klientit, dhe jo e kundërta.

Në nëntor të vitit 2001, fabrika feston pesë vjetorin, dhe prodhon automjetin e vet të 200.000 nga hyrja në tregun brazilian të automjetit të parë të mallrave Volkswagen (1981).

2002

Gjatë rikonstruimit të Volkswagen AG, Automjete komerciale Volkswagen më 1 Janar bëhet boshti i tretë i Grupit. Prodhim i i të gjithë automjeteve komerciale të Volkswagen AG menaxhohet nga selia e brendit Automjete komerciale Volkswagen në Hanover.

Fabrikat në Hanover dhe Poznan zgjerohen për prodhimin e gjeneratës të re T5 dhe automjete furnizuese për në qytet. Për këtë qëllim do të investohen 1 miliardë euro.

Në qershor selia në Hanover merr mjete shtesë për prodhimin e Mikrobusit, interpretimi i ri i limuzinës të gjerë dhe rekreative. Në kuadër të projektit 5000 x 5000 në një të ardhme të afërt do të hapen 1500 vende të reja pune në Hanover. Prodhimi i këtij automjeti të ri, i cili kryesisht prodhohet për tregun amerikan duhet të filloj nga fundi i viti 2006.

Në shtator do të nënshkruhet marrëveshje e re bashkëpunimi me Dajmler Krajsler për zhvillim të përbashkët të pasardhësit të LT-/Sprinter, i cili në treg do të dal në vitin 2006. Në panairin ndërkombëtar të automjeteve komerciale në Hanover do të prezantohet dhe pakoja e re shërbimeve "CarePort". Ai përdoret për tregtarë-individë dhe tregtarë-blerës të mëdhenj të Automjete komerciale Volkswagen. Me të brendi hyn dhe në sektorin e shërbimit.

2003

Në selitë në Hanover dhe Poznan, të cilat vitet e fundit janë modernizuar dhe rikonstruuar, vazhdon prodhimi i gjeneratës të re të Transporter-it dhe Multivanit. Pothuajse si "dhuratë lamtumire" paraardhësi T4 në shkurt nga lexuesit e "Auto motor sport" edhe njëherë merr çmimin "Automobili më i mirë në vitin 2003 në kategorinë Van".

Me 3 mars, fillon prodhimi në seri i Multivan-it të ri. Mbas 13 vjetësh, T4, deri në atë moment masa për të gjitha gjërat për Transporterë, limuzina të gjera dhe automjete rekreative, bëhet me pasardhës të ri dinjitoz. Seritë e reja të modeleve Multivan dhe Transporter tani janë të pavarur, automjete të diferencuar qartë nga njëri tjetri.

Multivani përjeton prezantimin e vet në Valenca, ndërsa në mars do të prezantohet para publikut në auto-panairin e Gjenevës. Multivan-i, i ofruar në tre versione bazë konfirmohet si limuzinë e gjerë familjare dhe me pajimin e brendshëm tepër fleksibil. Në modelin bazë me pajisje në seri Comfortline si dhe në versionin "Highline" sistemi variabël i rrëshqitjes mundëson zhvendosje të lirë të stolit të pasmë si dhe instalimin e tavolinave, ndenjëseve dhe hapësirës për ngarkesë shtesë. Presi tregtar u përgjigj me entuziazëm: "Ai tërheq si dem!", shkruan për shembull, "Auto motor sport" për Multivanin dhe e quan: "gjiganti i kuq". Përfundimi i "Auto bild" është: " Multivan-i vendos standarde të reja në klasën e vet." Transporter-i i ri në prill debuton në panairin për automobila në Lajpcig. Tërësisht i ri-dizajnuar, "i riu" u ofron përdoruesve mundësi akoma më të mëdha: me tre lartësi çatie, si një Van klasik, Kombi, Patar, me kabinë ose shasi dyshe, ndërtuar në tetë forma të karrocerisë, dhe 375 variante, si dhe zgjedhja midis katër motorëve dizel dhe dy benzine, Transporter-i i ri plotëson çdo dëshirë individuale.

Dhe menjëherë e mbuluan çmime me renome: Transporter-i bëhet "Transporter-i i vitit" në zgjedhjen e ekspertëve, revista e specializuar "Lastauto Onmibus" dhe "trans aktuel"/ "transaktuell'. Revista britanike "What Van" e zgjodhi për "Van të vitit." Dhe në shtator, gazetarët e specializuar të ASE e vlerësuan me çmimin më të lakmuar: Transporter-i i ri u bë "Van ndërkombëtar për vitin 2004".

"California" e re është prezantuar për herë të parë në gusht në "Karavan sallonin" në Dizeldorf. Revolucionare janë midis të tjerash dhe mobiliet e lehta prej Aluwell dhe çatia e lëvizshme elektro-hidraulike - e bërë gjithashtu prej alumini. Risi është gjithashtu dhe prodhimi me regji të veten. Që nga viti и 2004, Automjete komerciale Volkswagen e prodhon "California-n" në një fabrikë të re të vogël në Hanover-Limer.

Në tetor, Caddy i ri është në qendër të vëmendjes në panairin në Amsterdam. "Ylli i qetë i zanatçinjve" tani ngjitet qartë në rreshtat e parë: van-i për në qytet, i pajisur me teknikën më moderne të Golf V dhe Touran, kombinon dy automobila në një. Si automjet praktik për pak para Caddy është universal, dhe me pajisjet e tija të shumta me interes jo vetëm për profesionistët por edhe për familjet.

Si alternativë, është ofruar si kombi me dy dyer anësore rrëshqitëse, ose si kombi familjar me shtatë ndenjëse. Më i madh dhe më fleksibël në lidhje me pajisjet se çdo automjet tjetër të klasës të vet, është gjenerata e tretë e Caddy-t, ndryshe nga paraardhësit e tij, i zhvilluar në regji të vet nga Automjete komerciale Folksvagen, dhe për tregun evropian i prodhuar vetëm në Poznan, Poloni.

2006

Për një kohë të shkurtër, Folksvagen Poznan kthehet në njërin prej punëdhënësve më të mëdhenj industrial në rajon. Nga 500 punëtorë në fillim u bënë 4500 - me tendencë për rritje. Nga fundi i vitit 2006, Automjete komerciale Folksvagen në fabrikë ka investuar rreth 600 milionë euro. Përveç Caddy-t, nga viti 2004, këtu janë prodhuar rreth 90.000 copë Patar dhe versionet dy kabinëshe të Transporter-it.

2007

Posa kaloj 50-vjetori ne Fabriken e Volkswagen ne Hanover, ne vitin e ardhshem perpara datelindjes. Ajo eshte "60 vjetori" VW Bulli ne fundjaven e pare te tetorit. Me shume se 71.000 vizitore do te arijne ne Hanover. Ekspozita Nderkombtare ne VW Autobuse . Ne Ekspozite do te festohet me te njohur e te famshem.Kreu absolut ne kete zbavitje programore do te jete ardhja e rok brendit legjendare " The Who". Ne shume pak duar impresive eshte se 5100 VW Autobuse dhe VW Transportues te cilet do ta gjejne rugen e tyre ne qytetin kruesor Saksonia e Ulet . Ne hapjen e ekspozites se VW Autobuseve 150 modele historike do te jene konvoj anembane qytetit Hanover.

2008

Sukses historik ne Volkswagen vetura komercijale Per her te pare ne historine e kompanise jan te shitura me shume se gjysem milioni vetura komercijale. Me sakt 503.025 dergesa ne klient qe jan evidentuar gjate vitit. 2.9 % me shume se vitit kaluar. Me I shitur product eshte serija T5 (Transporeter & Multivan) me 178.000 dergesa .Ne Evrope Volkswagen vetura komercijale jane te shitura 332.372 vetura komercijale te leta ka derges ritje 1.1 % mund te zgjeroj rolin udheheqes ne treg.

2009

Ne fillim te vitit Volkswagen e ka shitur klasen braziliane vetur komercijale VW Trucks&Buses e cila eshte e ndermare nga MAN. Deportojne miliona kufijsh ne Hanover del ne prodhim njemilionshi Transporter gjeneracioni I peste. Veture Jubilare Transporter Van 1.9 l TDI 62 KW ne ngjyre te kuqe Tornado. Megjithate ky sukses nuk eshte arsyeja te pushojn lavdatat e fundit. Ne te njejtin vit fillon prodhimi I verzionit te posaringritur serija T5. Lansim ne treg Transporterin e Ri ( Transporter) Mulltivani I Ri ( Multivan) Karavella e Re ( Caravelle) Dhe Kalifornia e Re ( California) vjen pak koh ma vone.

2010

Ne fillim te vitit Volkswagen e ka shitur klasen braziliane vetur komercijale VW Trucks&Buses e cila eshte e ndermare nga MAN. Deportojne miliona kufijsh ne Hanover del ne prodhim njemilionshi Transporter gjeneracioni I peste. Veture Jubilare Transporter Van 1.9 l TDI 62 KW ne ngjyre te kuqe Tornado. Megjithate ky sukses nuk eshte arsyeja te pushojn lavdatat e fundit. Ne te njejtin vit fillon prodhimi I verzionit te posaringritur serija T5. Lansim ne treg Transporterin e Ri ( Transporter) Mulltivani I Ri ( Multivan) Karavella e Re ( Caravelle) Dhe Kalifornia e Re ( California) vjen pak koh ma vone.