1983-1989.

1983

Ky vit dallohet dhe për një ngjarje të veçantë në historinë e Transporter-it: Me "Caravell" u shfaq automjeti i dizajnuar si automjet pasagjerësh komplet komod - limuzinë e gjerë, nëse dëshironi. Volkswagen me atë e ndiqte evolucionin, i cili tashmë ishte aplikuar me prezantimin e "Samba autobusëve" legjendarë në qershor të vitit 1951. Ka hera Bulli nuk ishte vetëm një Transporter ideal, por njëkohësisht dhe një përmbledhje pafund variantesh për konstruksion automjeti universal - por, gjithashtu, automobil i përditshëm familjar, mik për të udhëtuar par ekslelanc, dhomë ndenjjeje me rrota, liri automobilistike. Në ofertë tani janë gjithashtu dhe motorët me injektim direkt, me ose pa katalizator, me ose pa servo timon.

1985

Prezantimi i Transporter-it "syncro" me fuqi motorike në katër rrota, pjesët e të cilit prodhohen në Hanover, ndërsa instalohen tek partneri koorporativ Shtaer Dajmler Puh në Gracë. Bëhet fjalë për automjet komercial me vlerë të madhe praktike, madje dhe jashtë rrugëve normale. Visco-boshti i tij i ri përcjell në varësi të gjendjes të rrugës, forcës lëvizëse të ndryshueshme të aksit të përparmë, është zëvendësim komplet për një diferencial të mesëm dhe kur është e nevojshme krijon në mënyrë automatike pothuajse 100% efekt bllokues.

Aplikimi i turbo-dizelit dhe motori i ri fuqishëm me injektim direkt.

Në korrik, në takimin e përgjithshëm vjetor është marrë vendimi për ndryshimin e emrit të kompanisë në: Volkswagen AG.

Ideja e "Multivan" kapërcen hendekun midis jetës profesionale dhe fundjavës, lindi limuzina me hapësirë të gjerë gjithëpërdorimshme.

1986 - Transporter-i është kampion bote

Është prodhuar Transporter i 6.000.000. Me këtë Transporter-i është padyshim kampion bote në klasën e vet. Rreth 4,6 milionë të automjete të suksesit janë prodhuar në Hanover, ndërsa 1,6 milionë automjete në Volfsburg, Brazil, Afrikë, Meksikë dhe Australi. Transporter-i u shit në 180 tregje të ndryshme dhe në vitin 1985 kishte kuotë eksporti prej 56,8%.

Ai pajisjet me pajisje komforte me dritare elektrike dhe kyçje qendrore.

Këshilli mbikëqyrës i Volkswagen AG e miratoi blerjen e prodhuesit spanjoll të automobilave SEAT.

1987

Volkswagen me Tojotën nënshkruan marrëveshje bashkëpunimi në të cilin parashikohet ndërtimi i përbashkët i pikapit në Hanover në vitin 1989. Me këtë pikap, me peshë ngarkimi 1 ton, Volkswagen e zgjeron paletën e vet të automjeteve komerciale.

1988

Është prezantuar Volkswagen kamperi "California".

50 vjet nga ekzistenca e fabrikës në Braunshvajg. Fabrika e mëparshme ku trajnoheshin nxënës, specialistë teknik dhe inxhinierë është më e vjetër se fabrika kryesore në Volfsburg.

1989

Më 10 janar në Hanover është prodhuar Volkswagen Таrо i parë. Baza e këtij automjeti është memorandumi i bashkëpunimit i nënshkruar me prodhuesin japonez Tojota në vitin 1987 për prodhimin e pikapit në klasën e automjeteve të mallrave prej 1 ton.

1989-1990

Motori më i fuqishëm bëhet me katalizator të përmirësuar tresh. Motor: vëllimi 2109, fuqi 68 kW me 4500 rrotullime në minutë.

Nga gjenerata e tretë e Transporter-it janë prodhuar gjithsej 1.227.669 automjete.