1975-1978.

1975

Fillon kapitull i ri në historinë e firmës: me Volkswagen LT, Volkswagen guxon të hyj në kategorinë e automjeteve të lehtë të mallrave. Prezantimi është tipik për brendin, sepse LT së shpejti do të ketë një numër të madh versionesh dhe variantesh të shumta, të cilët do ta bëjnë përdorim e tij pothuajse aq universal si dhe të Transporter-it. Në fillim LT është prezantuar me motor benzine katër cilindërsh në tre klasa peshash të ndryshme. Që nga viti 1976 në dispozicion është dhe motori dizel. Me gjithë situatën e keqe ekonomike, LT siguroi pjesëmarrje në treg prej rreth 40%. Motorë më të mëdhenj dhe më të fuqishëm për Т2: Vëllimi 1970 ccm, fuqi 51 KW (68 КС) me 4200 rrotullime në minutë.
Golfi GTI është prezantuar në panairin e Frankfurtit, si dhe Polo, Volkswageni në madhësi të re.

1977

Është prodhuar Transporter-i i 4.500.000. Nga gjenerata e dytë e transporterëve janë prodhuar 2.277.307 copë.

1978

Në gusht, tek LT përdoret dizel motori gjashtë cilindërsh të zhvillimit të vet. Kjo seri vazhdohet me "LT 40" dhe "LT 45".